Jaak Aab: arstiabi võiks olla kõrgemal tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab
Jaak Aab Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu ja Keskerakonna liikme ning endise sotsiaalministri Jaak Aabi arvates on arstiabi ravikindlustuseta inimestele kättesaadav, kuid mitte sellisel tasemel, nagu olla võiks.

Kuidas hindate arstiabi kättesaadavust ravikindlustuseta inimestele Eestis ja kas praegune süsteem vajab muutmist?

Ravikindlustuseta inimestele on arstiabi kättesaamine raskendatud ning suur osa kohustustest langeb selles osas omavalitsuste õlule. Arstiabi on küll kättesaadav, kuid kindlasti pole see sellisel tasemel, nagu võiks olla ja peaks olema.

Keskerakonna programmis seisab väga oluline punkt: muuta haiguste vältimine prioriteediks. Kui riik toetab töökohtade loomist (nt sotsiaalsed töökohad, töötu tööle rakendamisel rakenduvad soodustused), väheneb töötute ja ka ravikindlustamata isikute arv.

Samas ei saa loota vaid neile kahele punktile ning vaja on keskenduda ka ravikindlustuseta isikute ravivõimaluste parandamisele.

Kohalikud omavalitsused on oma kodanikele kõige lähemal ning seega võiks loota just neile, et tagada ka ravikindlustuseta inimeste tervise eest hoolitsemine.

Samas on aga ääretult oluline, et keskvalitsus ei paneks omavalitsustele kohustust, andmata selleks lisavahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles