E-kool vahetas omanikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-kool.
E-kool. Foto: www.ekool.ee

E-kooli osanikud sõlmisid müügitehingu, millega sai elektroonse õppeinfosüsteemi uueks omanikuks mitmeid investoreid koondav ettevõte Kriit OÜ, mis soovib keskkonna arendusse senisest aktiivsemalt kaasata haridusspetse ja koolijuhte.

Senine tegevjuht ja üks senistest e-kooli osanikest Sten Soosaar lahkub e-kooli meeskonnast ja annab strateegilise juhtimise üle Kriit OÜ juhatajale Üllar Jaaksoole.

Üks esimesi plaane on luua e-kooli juurde haridusspetsialistidest, koolijuhtidest, lapsevanematest ja teistest valdkonna inimestest koosnev nõukoda, kes saavad keskkonna arenduses senisest aktiivsemalt kaasa rääkida. «Nõukoda aitaks ühendada nii avaliku- kui ärisektori tugevused ja muuta keskkonda eKoolina funktsionaalsemaks,» sõnas Jaaksoo.

«Mul on kolm head põhjust e-kooli arendada: minu pojad Rudolf, Theodor ja Uku. Seetõttu on e-kooli keskkond minu igapäeva osa. IT Akadeemia projekti vedades sain häid teadmisi hariduse ja IT ühisosa kohta, mistõttu on tekkinud hea arusaam e-kooli arenguperspektiividest,» lisas Jaaksoo.

E-kool on arenemas päeviku, õppekavade ja tunniplaani keskkonnast igakülgseid koolivajadusi ühendavaks platvormiks, kindlasti e-õpikute ja e-õppe valdkonnas.

Tema sõnul on investorite ring hästi tasakaalustatud erinevate valdkondade kogemustega: nende seas on online-keskkondade ettevõtjaid, IT äri arendajaid, investeerimispankureid, haridusvaldkonna asjatundjaid ja teisi.

Seni ettevõtet juhtinud Koolitööde AS müüs selle peamiselt seetõttu, et ettevõtet toetanud riskikapitalifondi Baltic SME Fund väljus projektist.

«E-kool on meie jaoks eelkõige missiooniga ärivõimalus, millel on palju arenguruumi, kuid otsuseid tuleb teha kaalutletult, kõiki osapooli kaasates ja mõistlikult,» märkis Jaaksoo.

E-kool loodi 2002. aastal Vaata Maailma Sihtasutuse poolt eesmärgiga muuta kooli ja kodu vaheline suhtlemine efektiivsemaks. 2005. aastast tänaseni on arendanud iseseisev ettevõte Koolitööde AS.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles