Otseblogi: presidendikandidaadid astusid üles suures teledebatis (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päev enne presidendivalimiste esimest vooru toimus Eesti Televisioonis suur debatt, kus said sõna presidendiks pürgivad Eiki Nestor, Mailis Reps, Allar Jõks ja Siim Kallas. Postimees vahendas õhtust teledebatti otseblogis.

Tänaõhtune debatt sai juba eelnevalt palju tähelepanu. Nädala alguses kirjutas Postimees, et ETV teledebatil ei näe valimiste suurfavoriiti Siim Kallast, kuna Reformierakond otsustas teda esimeses voorus mitte üles seada.

Nimelt selgitas Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liige Ainar Ruussaar, et rahvusringhääling peab ametlikul valimiseelsel perioodil käsitlema kandidaate vastavalt kinnitatud korrale, mille järgi saavad teledebattides osaleda ainult ametlikud kandidaadid. Riigikogu esimeses hääletusvoorus on ametlikeks kandidaatideks Mailis Reps, Allar Jõks ja Eiki Nestor.

Nii ei pääsenud pühapäeva õhtul toimuvale debatile Mart Helme ja Marina Kaljurand. Siim Kallas lubati siiski saatesse, ehkki ametlikult ei ole tema kandidatuuri parlamendis üles seatud.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond teatas õhtul, et erakonna esimees Mart Helme soovib siiski oma sõnumi rahvani viia ja osaleb debatil Twitteri vahendusel. Helme võttiski väga aktiivselt Twitteris sõna.

«Iga kanal otsustab ise, keda kutsuda. Mina olen osalenud kõigis debattides, kuhu mind on kutsutud,» kommenteeris aga Kaljurand ERRi otsust teda seekord mitte saatesse kutsuda.

Postimees teeb esmaspäeval, 29. augustil presidendivalimiste esimesest voorust riigikogus otsesaate, mida juhivad ajakirjanikud Marian Võsumets ja Madis Vaikmaa.

Tagasi üles