Transpordi ametiühingu juht: teedeehitusel kiputakse unustama hooldusvõimalusi

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordikava soovitab Tallinnal tegeleda mitte teedeehituse, vaid ühistranspordi eelisarendamisega.
Transpordikava soovitab Tallinnal tegeleda mitte teedeehituse, vaid ühistranspordi eelisarendamisega. Foto: Peeter Langovits

Transpordi ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson tõdes, et teedeehitus on viimastel aastatel küll hoo sisse saanud, kuid paraku kiputakse sealjuures unustama lumerikkaid talvi ja hooldusvõimalusi.

Rohke lume tõttu kitsaks jäänud tänavatel tuleb aga ette ohtralt kriipimisi ja plekimõlkimisi. Sama mure ees seisavad ka bussijuhid, kes näiteks Tallinnas on tänavu teinud palju pisiavariisid.

Ringristmikud ja ohutussaared on Petersoni sõnul küll hea moodus liikluse rahustamiseks, kuid paraku on neid väga ebamugav ja kulukas hooldada. «Suure lumehulga korral tekib olukord, kus hooldusvajadus ja rahalised võimalused on vastuolus,» nentis ta.

Seetõttu oleks tema hinnangul ringide ja saarte asemel mõistlikum ehitada pigem laiemaid teid. «Igal juhul tuleb teedeehitusel ka hilisemale hooldusele juba ette mõelda,» märkis Peterson.

Tema sõnul on ristmikud iseenesest Tallinnas küll ohutumaks muudetud, kuid talvel nullivad selle pingutuse kõrged lumevallid, mida ei suudeta likvideerida. «Helsingi tasemeni, kus kesklinnas pole näha ühtegi lumevalli, on meil veel pikk tee minna,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles