Öise Vahtkonna liige jätkab vaidlust politseiga riigikohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Sille Annuk.

Öise Vahtkonna juhatuse liige Larissa Neštšadimova kaebas politsei aprillirahutuste eelse tegevuse riigikohtusse.

Neštšadimova ja tema esindaja, vandeadvokaadi vanemabi Gennadi Kull ei ole rahul suvise Harju maakohtu otsusega, millega jäi nende kaebus politsei väärteootsuse osas rahuldamata.

Neštšadimova ja Öise Vahtkonna toetaja Valeri Aristov kaebasid kohtusse politsei vääreteootsused, millega neid trahviti aprillirahutuste varahommikul politsei seaduslike korralduste eiramise eest 6000 krooniga.

Mullu 26. aprilli varahommikul vahetult enne Tallinnas Tõnismäel asuva pronkssõduri teisaldamise ettevalmistustöö algust eirasid rahvusraamatukogu ees pargitud Opelis istunud Neštšadimova ja Aristov politsei seaduslikke korraldusi sealt lahkuda ning lukustasid end autosse.

Kuna Neštšadimova ja Aristov ei täitnud politsei käsku ega väljunud autost, kasutas julgestuspolitsei eriüksus autosse sisenemiseks jõuvõtteid ning lõhkus auto uste avamiseks akna.

Mullu 26. aprilli hommikul ütles Neštšadimova, et politseinikud kiskusid nad jõuga autost välja, väänasid neil käed selja taha ja toimetasid piirkonnast kaugemale.

Neštšadimova väitel torkasid politseinikud katki ka nende auto kummid.

Politsei koostas Neštšadimovale ja Aristovile väärteoprotokollid ning määras neile mullu 25. mail trahvi.

Riigikohus arutab Neštšadimova kaebust 5. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles