Saartsi hinnangul tegi SDE Kaljuranda toetades targa valiku (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsid otsustasid Kaljuranna taha koonduda eile õhtul.
Sotsid otsustasid Kaljuranna taha koonduda eile õhtul. Foto: Liis Treimann

Tallinna Ülikooli politoloogi Tõnis Saartsi hinnangul tegi Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) targa valiku, kui otsustas presidendivalimistel valimiskogus toetada Marina Kaljuranda.

«Sotsiaaldemokraadid tegid Marina Kaljuranda toetades strateegiliselt üsna targa valiku. Kaotada on üsna vähe, sest seesmiselt lõhenenud Reformierakond pole täna sellises positsioonis, et sotse «karistama» hakata,» ütles Saarts BNSile.

«Koalitsioonist välja visata neid ei saa, sest kuni sisetülid Keskerakonnas pole lahenenud, pole Reformierakonnal kedagi teist asemele võtta,» lisas ta. «Võita oleks aga SDE-l üsna palju. Kui Kaljurand osutubki valituks, siis saavad sotsiaaldemokraadid end välja reklaamida kui «presidenditegijad» ning see lisaks parteile kaalu ja tagaks ka tähelepanu avalikkuse silmis,» sõnas politoloog.

SDE esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul otsustas esmaspäeva õhtul koos olnud erakonna juhatus mitte esitada Eiki Nestori kandidatuuri valimiskogus. Ossinovski kinnitusel soovib SDE, et president saaks laupäeval valitud ning selleks, et seda võimalust suurendada, otsustas SDE toetada Marina Kaljuranna kandidatuuri.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles