Uudelepp: riigikogus kandideerides ei saa Kaljurannal lihtne olema (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp.
Agu Uudelepp. Foto: Mihkel Maripuu

Poliitikavaatleja Agu Uudelepa arvates tuleks taas riigikogus toimuvatele presidendivalimistele üles seada täiesti uus laiapõhjalise toetusega kandidaat.

Uudelepa sõnul aitaks uue kandidaadi üles seadmine päästa valimisprotseduuri nägu ja selleks on vaja lörtsimata kandidaati, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ta märkis, et kui Marina Kaljurand peaks proovima end uuesti riigikogus kandidaadina üles seada, siis ei saa see lihtne olema.

Uudelepp viitas, et Kaljurand tegi Kallasele ettepaneku, et viimane kandideeriks riigikogus ja tema ise valimiskogus, sest Kallasel on riigikogus paremad võimalused valituks osutuda.

«Marina Kaljurannal peab olema vastus küsimusele, mis on muutunud, et ta arvab, et ta (Kaljurand) on parlamendis edukam,» lausus Uudelepp.

Täna toimunud presidendivalimise esimeses hääletusvoorus valimiskogus ei saanud ükski kandidaat nõutavat häälteenamust ning teise vooru pääsesid Jõks, kes kogus 83, ja Siim Kallas, kes kogus 81 häält. Teises voorus kogus Kallas 138 ja Jõks 134 häält.

Kuna kumbki kandidaat ei saanud nõutavat häälteenamust, jäi president valimata. 14 päeva jooksul toimub erakorraline valimine riigikogus. Valimistoimingud algavad taas riigikogu esimesest hääletusvoorust ning sellele eelnevast kandidaatide ülesseadmisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles