Prokurör nõuab naisetapjale kaheksa-aastast vangistust

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: SCANPIX

Tartu maakohtu Valga kohtumajas toimus täna elukaaslase tapmises süüdistatava Vahur Siku (41) kriminaalasjas kohtuvaidlus, prokurör nõudis üle kümne korra kriminaalkorras karistatud mehele karistuseks kaheksa aasta pikkust vangistust.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin loobus kehalise väärkohtlemise süüdistuses ühest löömise episoodist. Samuti kvalifitseeris prokurör kohtuvaidluses Siku teise teo mõrva asemel ümber tapmiseks.

Seega palus prokurör Siku süüdi tunnistada ühes kehalise väärkohtlemise episoodis ja tapmises ning mõista talle kaheksa-aastane vangistus. Koos varem mõistetud karistuse ärakandmata osaga palus prokurör süüdistatavale mõista kaheksa aasta ja kuue kuu pikkune vangistus.

Siku kaitsja, vandeadvokaadi vanemabi Kalju Kutsar palus oma kaitsealuse kehalise väärkohtlemise süüdistuses õigeks mõista ja tapmise süüdistus kvalifitseerida ümber provotseeritud tapmiseks ning mõista Sikule karistus selle karistusmäärasid arvestades.

Korduv kehaline väärkohtlemine

Varem üle kümne korra kriminaalkorras karistatud Vahur Sikk peeti kahtlustatavana kinni mullu 2. oktoobril ja ta viibib tänaseni kohtu loal vahi all.

Valga linnas leiti möödunud aasta 2. oktoobri hommikul kella 6.30 ajal Riia tänaval korterist 37-aastase naise vägivallatundemärkidega surnukeha. Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas naise elukaaslasele süüdistuse mõrvas ja kehalises väärkohtlemises.

Menetlusmaterjalidest selgub, et mees ja naine tarvitasid sageli alkoholi. Süüdistuse järgi tekkis nende vahel 2. oktoobri öösel sõnavahetus, mille käigus mees lõi naist rusikaga mitu korda, seejärel kägistas ja lõi noaga rindkerre. Naine suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Lisaks sellele on kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus tuvastatud, et naine oli ka varem kannatanud mehe vägivaldse käitumise all. Mehele esitati süüdistus kahe juhtumi kohta, kui ta pani toime kehalise väärkohtlemise naise vastu.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Valga politsei ja juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur. Kohus teeb oma otsuse teatavaks 17. oktoobril kell 13.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles