NATO vahetab oma eriesindajat Afganistanis

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO praegune eriesindaja Mark Sedwill.
NATO praegune eriesindaja Mark Sedwill. Foto: SCANPIX

NATO teatas täna uue Afganistani eriesindaja nimetamisest: briti Mark Sedwilli vahetab välja tema kaasmaalane – praegu veel Suurbritannia Iraani suursaadiku ametit pidav Simon Gass, teatab uudistevõrk AFP.


Ametlikult võtab Gass Sedwillilt koha üle aprillis toimuva NATO välisministrite kohtumise ajal. «Ta teab, kui tähtsad on NATO Afganistanis tegutsemise tsiviil- ja poliitilised aspektid, eriti ajal, kui Afganistan hakkab võtma üle oma julgeoleku juhtimist selle aasta esimeses pooles,» iseloomustas Gassi alliansi peasekretär Anders Fogh Rasmussen.

Gassist saab NATO poliitilise poole esindaja Kabulis. Tema ülesandeks on koordineerida sõjalise tegevusega kaasas käivat valitsemis- ja arendamistööd. «Me siseneme Afganistanis üleminekuperioodi, mis saab olema selle riigi stabiilsuse ja julgeoleku seisukohast kriitilise tähtsusega,» teatas Gass ise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles