Tootja kõrvaldas tänavustel ID-kaartidel ilmnenud vea

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart ja kaardilugeja.
ID-kaart ja kaardilugeja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaarditootja Trüb AG kõrvaldas uute isikutunnistuste ja elamisloakaartide kiibi tootmisvea, mis ilmnes jaanuari keskel ning mistõttu tuli tänavu väljastatud isikutunnistused välja vahetada.

Jaanuari keskel ilmnes, et uusi isikutunnistusi ja elamisloakaarte ei saa elektroonilises keskkonnas isikutuvastamiseks kasutada. Pärast tootmisvea parandamist selgus, et kiibi tuvastusnumber on muutunud ning seetõttu ei ühildu parandatud kiip Riigi Infosüsteemi Arenduskeskuse (RIA) digitaalseks isikutuvastamiseks ja digiallkirjastamiseks väljatöötatud tarkvara avaldamisvalmis versiooniga.

See tingis omakorda vajaduse tarkvara täiendava kohandamise ja põhjaliku testimise järele, et viia tarkvara vastavusse uute dokumentide kiibiga. Politsei- ja piirivalveameti teatel on tarkvaraarendaja praeguseks süsteemi testimise edukalt lõpetanud ning täiendatud tarkvara, mis on vajalik uue kaardi digitaalseks kasutamiseks, saab alla laadida aadressilt www.id.ee.

Esinenud probleem ei mõjutanud mingil moel enne 2011. aastat välja antud dokumente. Need toimivad elektroonilises keskkonnas jätkuvalt edasi, nende kasutamiseks ei ole vaja uut tarkvara alla laadida ja kaarte ei ole vaja ka välja vahetada enne nende kehtivustähtaja lõpu lähenemist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles