Eesti sõjalaevad osalevad Soomes laskeharjutustel

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinitõrjelaev Katanpää
Miinitõrjelaev Katanpää Foto: Suomen merivoimat

Eesti miinijahtijad Admiral Cowan ja Ugandi osalevad sel nädalal Soomes õppusel Baltic Shield, et harjutada saarestikus navigeerimist ning pardarelvadest laskmist.

Õppusel osalevad kaks eestlaste Sandown-klassi ja kaks soomlaste Katanpää-klassi miinitõrjelaeva. Mõlemast riigist võtab õppusest osa ligikaudu sada mereväelast, kelle seas on ka ajateenijaid.

Harjutustel lastakse kõigist pardarelvadest nii õhu- kui ka pealevee-sihtmärkide pihta. Soome merevägi kasutab õhusihtmärkidena 20-100 meetri kõrgusel lendavaid droone, mis imiteerivad ründelennukeid. Eesti mereväe miinijahtijad on relvastatud 23 mm õhutõrjekahuriga ning kolme 12,7 mm raskekuulipildujaga Browning. Soomlaste Katanpää-klassi miinijahtijad on varustatud õhutõrjerelvaga Bofors 40 mm L/70.

EML Admiral Cowani komandör kaptenmajor Tanel Leetna sõnul on õppus oluline nii rahvusvahelise koostöö kui väljaõppe seisukohalt. «Baltic Shield annab meile suurepärase võimaluse õhusihtmärkide pihta laskmist harjutada,» ütles kaptenmajor Leetna.

Eesti alused on Soome mereväe korraldatavatel laskeharjutustel osalenud alates 2010. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles