Eesti ja Ukraina arutavad koostööd illegaalse sisserände tõkestamisel

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Passikontroll Tallinna lennujaamas. Illustratiivne foto.
Passikontroll Tallinna lennujaamas. Illustratiivne foto. Foto: Mihkel Maripuu

Täna algab Ukraina piirivalve delegatsiooni viiepäevane visiit Eestisse, et tutvuda siinse piirivalvega ja arutada koostöö arendamist illegaalse migratsiooni tõkestamisel.

«Meie piiride turvalisus algab palju kaugemalt kui riigipiir ning kogu Euroopa julgeoleku huvides on koostöö arendamine igati vajalik,» ütles piirivalvekolonelleitnant Rein Orav piirivalveameti pressiesindaja vahendusel.

Orava sõnul seisneb piiride turvalisuse tulevik organisatsioonidevahelises koostöös ja pidevas infovahetuses.

«Kui tahame võidelda kuritegevusega, peame olema ühtsed, nii oleme tugevamad,» lisas ta.

Kohtumise raames külastavad Ukraina piirivalve esindajad ja külalisi saatvad piirivalveameti ohvitserid Narva kordonit, Piirivalvekolledžit Murastes ja operatiivinformatsiooni- ja mereseire keskust. Samuti tutvuvad Ukraina delegatsiooni liikmed piirivalveameti osakondade tööga ning reisidokumentide hinnangu keskusega.

Koostöölepe Eesti piirivalve ja Ukraina piirivalve vahel sõlmiti 1999. aastal. Visiidi käigus vaadatakse läbi olemasolev leping ja otsustatakse selle kaasajastamise vajadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles