Harku vangla leidis uue omaniku

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) sai lõpuks Harku vangla maha müüdud.

RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm kinnitas, et endise Harku vangla notariaalne ostu-müügitehing toimus eile. Tehingu summa oli 972 001 eurot ja ostjaks Astlanda Kinnisvara OÜ.

«Meil on arendusalased plaanid. Ma ei oska veel täpselt öelda, aga eks me sellel kinnistul mingi kinnisvaraprojekti ellu viime,» ütles ettevõtte juht Kaupo Kolsar. Ettevõtet paelub mõistagi maa-ala, mitte vanad vanglahooned. «Sinna on praegugi juba tehtud peale uus detailplaneering korterelamutele.»

Seda, kas vanale vanglaterritooriumile pannaksegi püsti uued korterelamud, ei saanud Kolsar veel kinnitada. «Selliseid suuri alasid ostetakse selle jaoks, et välja mõelda kontseptsioon, luua täiuslik keskkond esmalt paberil,» lisas Kolsar.

RKAS kuulutas juuli lõpus välja Harku naistevangla enampakkumise alghinnaga 800 000 eurot. Pakkumisi sai teha 9. septembrini.

Kogu krundi suurus on 102 825 ruutmeetrit. Sellel paiknevad muuhulgas katlamaja, administratiivhooned, garaaž, varikatusega jalutushoov, mehaanikatöökoda, õmblustsehhid, pääsla, kaks ühiselamut, söökla, remonditöökoda kaarhalliga, kartser, elektrialajaam, meditsiiniosakond, pesumaja-saun.

Viimased vangid lahkusid Harku vanglast 13. mail. Justiitsministeeriumi kinnitusel on vange väheks jäänud ning Harku vanglat pole enam vaja. Vanglas oli kohti 192 vangile, mis olid ka suurema osa ajast täidetud. Naisvangid viidi Tallinna vanglasse, vanemad meesvangid, keda samuti Harkus hoiti, Tallinna, Tartu ja Viru vanglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles