Otseülekanne kongressilt: reformatsioon 500 – vaimsus, mõjud, perspektiivid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformatsiooni käivitaja Martin Lutheri piibel
Reformatsiooni käivitaja Martin Lutheri piibel Foto: AKG Images / Scanpix

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Usuteaduse Instituut tähistab oma 70. aastapäeva kahepäevase kongressiga «Reformatsioon 500 – vaimsus, kultuurimõjud, perspektiivid». Kongressi ülekannet saab vaadata Postimehe vahendusel. 

Tänavu tähistatakse 500 aasta möödumist luterliku reformatsiooni algusest. Reformatsiooniga seonduvad mitmed impulsid, mis on olulised eeskätt õhtumaises kultuuriruumis, aga on ka üleilmselt avaldanud mõju kiriku, usu ja inimese mõistmisele, kujundades ühtlasi ühiskondlikku elu ja arengut.

Sel teisipäeval ja kolmapäeval rahvusraamatukogus peetava kongressi eesmärk on käsitleda usupuhastuse vaimsust ja keskseid arusaamu ning avada reformatsiooni mõju Eesti kontekstis.

Sõna võtavad erinevate valdkondade esindajad, kes peale pilguheidu minevikku arutlevad kriitiliselt ka selle üle, kuidas võiks reformatsiooni pärand olla inspiratsiooni allikaks tänases ja homses Eestis.

Kongress toimub EELK Usuteaduse Instituudi kui eestikeelse teoloogilise hariduse järjepidevuse kandja 70. aastapäeva puhul.

Vaata kongressi programmi Usuteaduse Instituudi kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles