Põlengutes hulga hooneid kaotanud Piirissaar on saanud abi 9500 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks teistele vintsutustele tabas Piirissaart tänavu kaks suurt tulekahju. Pildil tules hävinenud palvemaja.
Lisaks teistele vintsutustele tabas Piirissaart tänavu kaks suurt tulekahju. Pildil tules hävinenud palvemaja. Foto: Margus Ansu

Põlengutes hulga elumaju ja palvela kaotanud Piirissaare vald on vallavanem Liina Miksi sõnul saanud praeguseks toetust kokku 9500 eurot.

«Tartu linn andis 5000, omavalitsuste liit 1500 ja  eraisikute annetustest on praeguseks kogunenud 3000 eurot,» ütles Miks teisipäeval BNSile. Ta lisas, et vald on siseministeeriumilt küsinud kriisiabi. «Üks kord keelduti, kuid saatsin nüüd teise kirja,» sõnas Miks.

Vallavanema sõnul kulus Tartult saadud 5000 eurot põlenud palvela rusude koristamiseks. Samuti tegi vald korda tuletõrje veevõtukohad, milleks kulus omavalitsuste liidult saadud 1500 eurot ja ligi 6000 eurot valla raha. «Siseministeeriumilt taotleme veevõtukohtade korrastamisele kulunud raha kompenseerimist,» sõnas Miks.

Eraisikutelt saadud 3000 euro eest plaanib vald panna saarele turvakaamerad.

Tänavu on Piirisaarel olnud põlengutes hävinud mitu elumaja ja vanausuliste palvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles