Tarand sai Partsi kuulama hakkava komisjoni aseesimeheks (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Liis Treimann

Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand määrati europarlamendi eelarvekontrolli komisjoni aseesimeheks, sama komisjon hakkab tegelema ka Juhan Partsi sobivuse hindamisega Euroopa Kontrollikotta.

«Teie alandlik teener valiti just Euroopa Parlamendi eelarvekontrolli komisjoni asepresidentide sekka. Olen rõõmus, Ingeborg Grässle juhendamisel on tore töötada,» teatas Tarand sotsiaalmeedias. Sama kinnitas BNS-ile ka Euroopa Parlamendi esindaja. Saksamaa paremtsentrist Grässle on eelarvekontrolli komisjoni esimees.

Kontrollikoja liikmete pädevuse hindamisel on eelarvekontrolli komisjonil Euroopa Parlamendis keskne roll, see saadab kandidaadile kirjaliku küsimustiku ning korraldab hiljem kandidaadi kuulamise, mille järel kujundab salajasel hääletusel oma arvamuse. Arvamust hääletab ka Euroopa Parlamendi täiskogu oma plenaaristungil salajasel hääletusel ja teeb otsused antud häälte enamusega.

Valitsus otsustas esitada Partsi Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks 10. oktoobril.

Mitteametlikel andmetel võib Partsi kandidatuur eelarvekontrolli komisjoni ja europarlamendi täiskogu ette jõuda veel tänavu detsembris.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles