Galerii: Reformierakonna volikogu arutas erakonna tulevikuplaane (3)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas kogunes täna ka opositsiooni jääva Reformierakonna volikogu, et analüüsida uue võimuliidu esimesi kokkuleppeid ja arutada enda tulevikuplaane.

Reformierakonna esimees Taavi Rõivas ütles volikogu ees peetud kõnes, et uus valitsus asendab Eestile edu toonud lihtsa maksusüsteemi keerulise astmelise tulumaksu, maksutõusude ning rea uute maksudega. Majanduse arengut toetavat visiooni uue valitsuse kokkuleppes tema sõnul ei ole.

«Lühikeses vaates võib loodud väärtuse ümberjagamine tunduda ilus ja solidaarne, aga inimeste töise pingutuse kõrgemate maksudega karistamine vähendab oluliselt meie laste põlvkonna võimalusi edukas olla,» rääkis ta ja lisas, et uute maksude asemel vajab Eesti palju strateegilisemat vaadet ning maksupoliitikat, mis soodustaks tootlikkuse ning sissetulekute kasvu. «Reformierakonna visioon uuest Põhjamaast vaatab pikalt tulevikku ning pakub lahendusi, mis viivad meie elatustaseme Põhjamaadele lähemale. Loodava valitsuse programmist visiooni välja ei loe.»

Rõivase sõnul pärsivad astmeline tulumaks ja pangamaks otseselt tulevast majanduskasvu ning seavad klaaslae inimeste sissetulekutele. «Keskpikas vaates seab uus valitsus Eesti inimesed palgalõksu, sest kõrgemapalgaliste töökohtade konkurentsis Eesti positsioon halveneb tuntavalt. See kõik on tagasilöök senisele Eestile edu toonud kursile,» lausus ta.

Tema sõnul toob valitsuse vahetus kaasa ka poliitilise maastiku muutumise, kuivõrd Isamaa ja Res Publica Liidu poliitika liigub rahvuslikust ja parempoolsest maailmavaatest tugevalt vasakule. «Samuti on uuel valitsusel suur vastutus selgitada lepet Ühtse Venemaaga, mis on tekitanud väga palju küsimusi Eesti partnerite ja liitlaste seas. Eestist saab esimene riik Euroopa Liidus ja NATOs, mille peaministril on selline lepe sahtlis,» märkis Rõivas.

Päeva teises pooles tähistavad reformierakondlased oma erakonna 22. sünnipäeva.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles