«Vahetund Postimehega»: koalitsiooni plaan «puristada» laiali 280 miljonit eurot tekitab opositsioonis küsimusi

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Kaju ja Janek Mäggi hooaja esimeses saates «Vahetund Postimehega».
Andreas Kaju ja Janek Mäggi hooaja esimeses saates «Vahetund Postimehega». Foto: Eero Vabamägi

Postimehe raadiosaates debateerisid uue valitsuse ja koalitsioonilepingu teemal endine siseminister Hanno Pevkur Reformierakonnast ja IRLi liige Siim-Valmar Kiisler.


Kuna IRL tegi koalitsiooni Reformierakonnaga sisuliselt salaja, tuli IRLi fraktsiooni liikmel Siim-Valmar Kiisleril vastata küsimusele, kas IRL reetis Reformierakonna. «Üks asi on meil selge, et valik polnud mitte selle vahel, kas IRL teeb valitsuse Keskerakonna või Reformierakonnaga, vaid valik oli selle vahel, kas Reformierakond teeb Keskerakonnaga või IRL teeb Keskerakonnaga. Ja nendest valikutest, meile loomulikult tundus - Eestile igal juhul kasulikum – et IRL teeb Keskerakonnaga valitsuse,» ütles Kiisler.

Kolmapäeval kell 14 siseministri ametist priiks saanud Hanno Pevkur kritiseeris uue valitsuse koalitsioonilepingut, mille tuluallikad seisavad tema sõnul kanajalgadel. «Kui me võtame koalitsioonilepingu, siis seal on kindlasti punkte, mis on väga küsitavad. Oludes, kus mul on olnud au teenida Eesti riiki ligi kaheksa aastat ministri ja valitsuse liikmena ja nähes, et riigieelarvesse otsitakse tulusid 100 000 euro kaupa ja nüüd puristatakse laiali 280 miljonit aastas, siis tekivad väga suured küsimärgid.» Pevkur lisas, et kuigi uus koalitsioon tõstab tulumaksuvaba miinimumi, tõstetakse selle katteks paljusid muid tasusid, aktsiise ja makse.

Seda, kui valuliselt reageeris Pevkur Kiisleri väitele, et Andrus Ansip on ainus erakonna esimees, kes on kaitsnud Keskerakonna koostöölepet Ühtse Venemaaga, kuulete juba saatest, mis on järelkuulatav siinsamas loos olevast pleierist või Kuku raadio koduleheküljelt.

«Vahetund Postimehega» on Kuku raadio eetris igal kolmapäeval kell 13 ning hiljem järelkuulatav siin samas loos ja Kuku koduleheküljel. Saatejuhtideks on Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar ja reporter Madis Vaikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles