Väidetav rusikakangelane kohtusse ei ilmunud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Pärnu maakohus ei saanud täna jätkata mullu 4. augustil Sunset Clubi juures toimunud peksmises süüdistatavate kriminaalasja arutamist, sest üks neljast süüdistatavast, Ivar Närep, kohtusse ei tulnud.

Kolm mullu 4. augusti õhtul kella 11.30 ajal Pärnu klubi Sunseti juures toimunud peksmises süüdistatavat, Indrek Niit, Aimar Tõnts ja Allan Lebedev, olid kohal, kuid Ivar Närepi asukohta ei osanud kohtule öelda ka tema advokaat Priit Tartu, kirjutab Pärnu Postimees. Kaitsja sõnul nägi ta meest viimati kohtuistungil. Kui kohus hakkas kriminaalasja arutama, siis oli Närep veel vahi all.

Aga 5. juulil arutas kohus advokaat Tartu taotlust asendada Närepile kohandatud vahistamine teise tõkendiga, mis keelab süüdistatavat oma elukohast pikemaks perioodiks kui üheks ööpäevaks lahkuda.

«Kuna Närep oli juba üle poole aasta vahi all olnud, siis rahuldas kohus advokaadi taotluse ja Tartu vanglas andis Närep uuele tõkendile allkirja ning pääses vabadusse,» rääkis kohtunik Igor Pütsep.

Nüüd tuli kohtunikul ja teistel protsessiosalistel tõdeda, et Närepil polnud tõkendist sooja ega külma.

Meest polnud tema elukohas ja ka ta telefon on välja lülitatud. Elukohast pikemaks ajaks lahkumiseks oleks ta pidanud taotlema kohtu luba.

Prokurör esitas istungil taotluse kuulutada Närep tagaotsitavaks ja vahistada, kuna ta on asunud kohtumenetlusest kõrvale hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles