Padar: näen mulle antud ordeni taga väga paljusid inimesi, keda tänada

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine rahandusminister ja Eesti euroalaga liitumisele kaasaaitaja Ivari Padar sai Riigivapi III klassi ordeni.
Endine rahandusminister ja Eesti euroalaga liitumisele kaasaaitaja Ivari Padar sai Riigivapi III klassi ordeni. Foto: Toomas Huik

Endine rahandusminister Ivari Padar tunnistas, et kannab küll Riigivapi III klassi ordenit rinnas suure uhkusega, kuid võlgneb selle eest tänu paljudele teistele inimestele, kes andsid samuti suure panuse Eesti euroalaga liitumisele.

«Igal juhul on see minu jaoks ülev hetk, seda enam, et president on olnud medalite jagamisel tagasihoidlik, see number on olnud üsna piiratud,» märkis Padar ning lisas, et tunnustab ühtlasi omalt poolt kõiki ministreid ning riigiametnikke, kes viimase nelja aasta jooksul on valitsuses olnud ja andnud oma panuse euroalaga liitumisele.

«Kõik, mis ei tapa, teeb tugevaks. Selge on see, et sain kogemuse kogu eluks, mida üheski teises ametis Eestis poleks saanud,» tõdes Padar ning tunnistas, et rahandusministriks oleku ajal sai ta juustesse nii mõnendki hallid karvad.

Ta märkis, et europarlamendi liikmena näeb ta praegu iga päev, kuidas suurem osa Euroopa Liidu riike «viskleb ja sipleb» eelarveprobleemides ega suuda teha valusaid, ent vajalikke otsuseid. «Olen saanud veelkord kinnitust, et Eesti on olnud tubli ja hoidnud oma asjad joone peal,» nentis ta.

Suurim väljakutse alanud aastal on Padari hinnangul võitlus tööpuudusega. «Tähtis on, et ei tekiks käega löömist ja pikaaegsed töötud saaksid rakendust ja saaksid end inimväärsena tunda,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles