Repinski käis Kuremäe kloostris vabandust palumas (16)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski Kuremäe kloostri iguumenja Filarettaga.
Martin Repinski Kuremäe kloostri iguumenja Filarettaga. Foto: Martin Repinski facebookilehekülg

Maaeluminister Martin Repinski postitas pühapäeval suhtlusvõrgustikku Facebook foto endast koos Kuremäe kloostri iguumenja Filaretaga ning selgitas, et käis iguumenjalt veel kord vabandust palumas lapsepõlves tehtud kelmuskatse pärast.

«Käisin täna Kuremäel ja kohtusin ka iguumenja Filaretaga. Vabandasin isiklikult veelkord iguumenja Filareta ees aastatetaguse juhtumi pärast. Arutasime maailma asju, oli väga südamlik ja tore, nagu ikka,» kirjutas maaeluminister Facebookis.

Reedel avalikustas ERR, et Repinski on saanud noorukina kelmuskatse eest tingimisi vanglakaristuse. ERRi portaali andmetel avaldas Repinski 2001. aasta oktoobris toona veel 15-aastaselt ajalehes Infopress kuulutuse, milles kutsus inimesi annetama Kuremäe kloostrile rüvetatud haudade taastamiseks ja lisas kuulutusele arveldusarve numbri Ühispangas. Ida-Viru maakohus mõistis ta 2002. aasta augustis lihtmenetluse kokkuleppega kelmuse katses süüdi ja karistas teda tingimisi kolme kuu pikkuse vangistusega üheaastase katseajaga.

Peaminister Jüri Ratas ütles, et otsustab Repinski ametissejäämise algaval nädalal.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles