Partei: Reformierakonna juhi elektrooniline valimine on turvaline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Reformierakond valib laupäeval erakonnale juhti elektrooniliselt, pressiesindaja kinnitusel on elektrooniline valimine turvaline ega võimalda manipuleerimist.

Elektroonilisel eelhääletusel erakonna intranetis on võimalik osaleda vaid mobiil-ID või ID-kaardiga ennast tuvastades, ütles partei pressiesindaja Silver Pukk teisipäeval BNS-ile. «Samasugune isikutuvastus toimub ka e-valimistel või sisenedes internetipanka, mille turvalisuses ei kahtle ilmselt keegi.»

2. jaanuarist alates saavad erakonna liikmed hääletada elektrooniliselt Reformierakonna esimehe ja juhatuse liikme kandidaatide poolt. Hääletamine toimub ööpäevaringselt Oravavõrgus.

Elektrooniline eelhääletamine lõpeb 5. jaanuaril kell 18 ja sedeliga hääletamine ning tulemuste kinnitamine leiab aset 7. jaanuaril kell 16 algaval Reformierakonna üldkogul Swissotel Tallinn konverentsikeskuses.

Reformierakonna esimeheks kandideerivad Kristen Michal ja Hanno Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles