Kohus jättis lapsi pilastanud pedofiili vabadusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Ehkki Avo Metsmaa sai alaealiste suhtes toime pandud sugukõlvatute tegude eest 14. veebruaril karistada juba teist korda oma elu jooksul, otsustas Kuressaare kohus siiski piirduda tingimisi vangistusega.

44-aastane Avo Metsmaa tunnistati Kuressaare kohtumajas süüdi sugulise kire vägivaldses rahuldamises noorema kui 18-aastase suhtes ning talle mõisteti karistuseks nelja aasta pikkune vangistus tingimisi kolmeaastase katseajaga, kirjutas Saarte Hääl.

Kuigi paragrahv, mille järgi Metsmaa kokkuleppemenetluses süüdi mõisteti, on sugulise kire vägivaldne rahuldamine, prokuratuuri info põhjal vägistamisega siiski tegemist ei olnud, vaid mees tegeles korduvalt enese rahuldamisega alaealiste poiste nähes.

Saarte Hääle andmetel hakati juhtunut uurima 2009. aasta sügisel, kui ühes Saaremaa erasaunas langes Metsmaa ohvriks lasteaias käiv laps, kelle vanemad juhtunust ka politseid teavitasid.

Samasisulise kuriteo (sugukõlvatu tegevus noorema kui 16-aastase isiku suhtes) eest oli Metsmaa Kuressaare kohtu all ka 1996. aasta mais, mil talle mõisteti kolm kuud aresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles