Haapsalu lastekodu lapsed ja töötajad saavad psühholoogilist abi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünlad ja mängukaru Haapsalu lastekodu värava ees.
Leinaküünlad ja mängukaru Haapsalu lastekodu värava ees. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasel Haapsalu kriisikomisjoni istungil arutati, kuidas lastekodu lapsi ja töötajaid psühholoogiliselt edasi toetada, see töö kestab ilmselt suve-sügiseni.

«Aruati, mis saab tules hävinud hoonest. Sellega tegelevad koostöös siseministeerium, sotsiaalministeerium, Haapsalu linn ja Lääne maavalitsus. Plaan on lastekodu linnavalitsusele üle anda,» rääkis Lääne maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Kersti Lõhmus Postimees.ee’le.

«Pole veel leitud sobivat pinda lastele, kes on praegu Haapsalu sanatoorses koolis, Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsiooni Keskuses ja Vidruka kooli õpilasmajas,» selgitas Lõhmus.

«Pakkumisi on tehtud: üks korter ja kaks maja on välja pakutud. Lähiajal minnakse neid vaatama. Maja pidi olema sissekolimisvalmis. Juhul kui need variandid sobivad, siis peaks suhteliselt kiiresti saama sinna üle kolitud,» lisas Lõhmus.

Uut pinda on vaja aastaks, kuna lastekodu viis peremaja peaksid valmima 2012 veebruariks.

Haapsalu kriisikomisjon koguneb uuesti neljapäeval, 10. märtsil kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles