Purunenud illuminaatoriga Romantika jõuab õhtuks Riiga

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Stockholmist teele asunud kruiisilaev Romantika, millel tugeva tormi tõttu purunes illuminaator, saabub Riiga õhtul kell 22, edastas Tallink.

Täna hommikul kahjustasid tugevad tormituuled Stockholmist Riiga teel olnud kruiisilaeva Romantika vööris asuvat radariantenni, mille tulemusel purustas radariantenn ühe vööriilluminaatoritest.

Laeva kuuendal tekil purunenud illuminaator avaneb Tango baari tagaruumi, mis oli ka kõige suuremaid veekahjustusi saanud ala. Veidi vett imbus kuuendalt tekilt ka viiendal tekil asuvatesse reisijatekajutitesse. Kahjustada saanud kajutid asendati uutega. Tallinki sõnul ei kujutanud purunenud illuminaatori kaudu laeva pääsenud vee hulk ohtu reisijatele ega laevale.

Laevafirma kinnitusel on praegusel hetkel olukord kontrolli all ning veekahjustusi saanud laeva osa on meeskonna range järelvalve all, kus testitakse turvalisi vahendeid illuminaatori sulgemiseks. 

Kapteni otsusel väljus laev Stockholmist graafikupärasest ajast neli tundi hiljem, et oodata ära marsruudile jäänud tormi tippaja möödumine. Tallinki sõnul peab intsideni põhjuseid veel uurima, kuid laevafirma kinnitusel näivad need sarnased sõsarlaevaga Victoria I 2015. aasta detsembris juhtunule, kui purunes samuti illuminaator. «Kuigi ka sõsarlaeva Romantika radarimast eemaldati ja paigaldati Victoriaga juhtunud õnnetuse järel vööris varjulisemasse alasse, ei olnud see piisav sarnase intsidendi vältimiseks,» selgitas Tallink.

Kahe aasta eest purunes Tallinki laeva Victoria I vööriradari antenn, mis purustas laeva illuminaatori.
Kahe aasta eest purunes Tallinki laeva Victoria I vööriradari antenn, mis purustas laeva illuminaatori. Foto: Tallink

Laevafirma vabandab pardal viibivate reisijate ees ebamugavuste pärast ning lubab nende eest hoolitseda parimal võimalikul viisil. Ettevõte võtab otse ühendust õhtusele väljumisele Riiast Stockholmi pileti ostnutega, et informeerida neid reisi hilinevast väljumisest ning järgmise päeva saabumisest Stockholmi. Muu hulgas antakse reisijatele võimalus muuta oma reisiaega.

Praegu viibib Romantika pardal 275 reisijat ja 178 meeskonnaliiget. Järgmine väljumine Riiast Stockholmi on planeeritud südaööks ning pärast seda, kui purunenud illuminaator on põhjalikult suletud, teatas Tallink.

Romantika on valminud 2002.aastal Soomes ning naases Riia-Stockholmi liinile mullu 12.detsembril. Laev võtab korraga peale kuni 2500 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles