Valitsus kinnitas 10 ühendvalla moodustamise

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva valla ühinemislepingu allkirjastamine Koerus.
Järva valla ühinemislepingu allkirjastamine Koerus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Valitsus kinnitas täna Jõgeva, Järva, Kiviõli, Lääne-Nigula, Mustvee, Otepää, Põhja-Sakala, Põlva, Räpina ja Viru-Nigula valla moodustamise.

Riigihalduse ministri Mihhail Korbi sõnul liigub haldusreformi protsess plaanipäraselt. «Kinnitame valitsuses jaanuarikuu jooksul kõik vabatahtlikud ühinemised ning järgmise sammuna teeme ühinemisettepanekud nendele omavalitsustele, kes kriteeriumi ei täida,» ütles ta rahandusministeeriumi teatel.

7114 elanikuga Järva valla moodustavad senised Albu, Ambla, Imavere, Järva-Jaani, Kareda ja Koigi vald ning 14 405 elanikuga Põlva vallaks ühinevad Ahja, Laheda, Mooste, Põlva ja Vastse-Kuuste vald.

Kunda linna ning Aseri ja Viru-Nigula valla ühinemisel moodustub 6040 elanikuga Viru-Nigula vald ning Avinurme, Kasepää, Lohusuu ja Saare valla ning Mustvee linna ühinemisel 5737 elanikuga Mustvee vald. Jõgeva vald ja linn ning Palamuse ja Torma vald moodustavad 13 772 elanikuga Jõgeva valla, Kiviõli linn ja Sonda vald 6210 elanikuga Kiviõli valla ning Kullamaa, Lääne-Nigula, Martna, Noarootsi ja Nõva vald 7264 elanikuga Lääne-Nigula valla.

Valitsus kinnitas ka Kõo, Kõpu ja Suure-Jaani valla ning Võhma linna ühinemise, mille tulemusel luuakse 8306 elanikuga Põhja-Sakala vald. Meeksi, Räpina ja Veriora valla ühinemisel moodustub 6660 elanikuga Räpina vald ning Otepää ja Sangaste valla ühinemisel 5708 elanikuga Otepää vald.

Valitsuse tänaste otsuste järel väheneb omavalitsuste arv Eestis 29 võrra, 107-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles