Naisteühendused keskenduvad soolise ebavõrdsuse vähendamisele

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunist naistepäeva!
Kaunist naistepäeva! Foto: SCANPIX

Rahvusvahelisel naistepäeval kogunevad Tallinnas Eesti Naisteühenduste Ümarlaua (ENÜ) kutsel naisorganisatsioonide esindajad, et õnnitleda riigikokku valitud naisi ning tänada kõiki, kes valimistel osalesid.

Valimiste eel analüüsis ENÜ põhjalikult kõigi erakondade valimisprogrammides sisaldunud seisukohti soolise võrdõiguslikkuse edendamiseks ja tõdes, et sooline võrdõiguslikkus on teema, mis on jõudnud parteide valmisplatvormidesse ja avalikku debatti.

Täna esitab ENÜ eestseisus erakondadele kokkuvõtte valimisplatvormides sisaldunud meetmetest, soovitades lülitada need tulevase valitsuse koalitsioonilepingusse ning vormida riiklikuks tegevuskavaks.

«Kuue suurema erakonna valimisprogrammide analüüsi tulemusena on Eesti Naisteühenduste Ümarlaual heameel tõdeda, et kõigi erakondade valimisplatvormides käsitleti ühel või teisel kujul soolise võrdõiguslikke saavutamise meetmeid. Nüüd tuleb valimistel rahva mandaadi saanud erakondadel valimislubadused ellu rakendada,» ütles ENÜ eesistuja Laine Tarvis.

Erakondade valimisprogrammides välja pakutud meetmed võimaldaksid tema hinnangul ühtseks tegevuskavaks koondatuna järgmise nelja aastaga saavutada märkimisväärse edasimineku soolise ebavõrdsuse vähendamisel Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles