Valitsus kinnitas seitsme ühendvalla loomise

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde ja Surju valla ühinemislepingu allakirjutamine.
Saarde ja Surju valla ühinemislepingu allakirjutamine. Foto: Mailiis Ollino

Valitsus kinnitas täna Alutaguse, Peipsiääre, Antsla, Häädemeeste, Kanepi, Vastseliina ja Saarde ühendvalla moodustamise.

Riigihalduse minister Mihhail Korb on varem öelnud, et valitsus kinnitab jaanuari jooksul kõik vabatahtlikud ühinemised ning järgmise sammuna tehakse ühinemisettepanek neile omavalitsustele, kus elanike arv jääb alla haldusreformi seaduses nõutud 5000.

Sundliitmine puudutab ka täna valitsuse heakskiidu saanud ühendvaldu. «Kõik need vallad on alla 5000 elanikuga ehk võib eeldada, et nende kõigi osas teeb valitsus otsuse sundliitmiseks ühes või teises suunas,» ütles Korb täna valitsuse pressikonverentsil.

Tänaste otsuste kohaselt moodustavad 3968 elanikuga Alutaguse valla Alajõe, Iisaku, Mäetaguse ja Tudulinna vald Ida-Virumaal ning 3843 elanikuga Peipsiääre valla Alatskivi, Peipsiääre ja Vara vald Tartumaal.

Antsla ja Urvaste vald ühinevad Võrumaal 4649 elanikuga Antsla, Häädemeeste ja Tahkuranna vald Pärnumaal 4982 elanikuga Häädemeeste ning Kanepi, Kõlleste ja Valgjärve vald Põlvamaal 4962 elanikuga Kanepi vallaks. Orava ja Vastseliina vald moodustavad 2690 elanikuga Vastseliina ning Saarde ja Surju vald 4873 elanikuga Saarde valla.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel väheneb omavalitsuste koguarv täna heaks kiidetud ühinemiste tulemusel veel 11 võrra, 116-le. Kokku on valitsus praeguseks kinnitanud 39 ühendvalla loomise, kuue nimevaidlusi pidava valla moodustamine ootab Korbi sõnul vabatahtlike ühinemiste etapis veel kinnitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles