Rahvastikuregistrisse kantud andmed saavad õigusliku tähenduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastakas.
Pastakas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Valitsus arutab neljapäevasel istungil rahvastikuregistri seaduse eelnõu, kõige olulisema muudatusena antakse rahvastikuregistrisse kantud andmetele õiguslik tähendus.

Rahvastikuregistri seaduse eelnõus esitatakse registri uus ja terviklik regulatsioon, kõige olulisema muudatusena antakse rahvastikuregistrisse kantud andmetele õiguslik tähendus, teatas valitsuse pressiesindaja.

Õiguslikku tähendust ei ole kontaktandmetel ning ütluspõhistel perekonnaseisuandmetel, mille puhul puuduvad registris alusdokumentide andmed.

Eelnõuga lühendatakse elukoha aadressi esitamise tähtaegu. Kehtiva seaduse kohaselt peab inimene esitama uue elukoha andmed 30 päeva jooksul pärast uude elukohta kolimist, edaspidi on see 14 päeva.

Uuendusena teavitatakse ruumi omanikku e-posti aadressi eesti.ee kaudu tema ruumidega seotud andmete muutmisest.

Eelnõuga tehakse ka mitmeid olulisi muudatusi registri pidamise osas – juurdepääsude võimaldamisel on loobutud kehtivas seaduses sätestatud mitmepoolsete lepingute sõlmimisest, juurdepääs otsustatakse edaspidi haldusaktiga, samuti luuakse juurdepääsu saamiseks esitatavate taotluste ja juurdepääsuõiguste hõlpsamaks menetlemiseks uus juurdepääsude menetlemise töökeskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles