Sendai linnast evakueeriti üks eestlane

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsunami tuli kui buldooser Sendai peale
Tsunami tuli kui buldooser Sendai peale Foto: SCANPIX

Maavärina ja hiidlaine poolt laastatud Sendai linnast on välisministeeriumi andmeil evakueeritud üks eestlane.

Välisministeeriumi pressiesindaja Helen Ritsi sõnul korraldasid evakueerimise kohapealsed võimud ja evakueeritud inimesega on kõik korras. Teiste evakueeritud eestlaste kohta tema sõnul hetkel teateid pole. Samuti pole praegu andmeid vigastatute kohta.

Välisministeeriumis oli end enne maavärinat Jaapanisse sõitmiseks registreerinud viis inimest, kuid suursaatkonna andmeil viibib seal hetkel vähemalt 80 eestlast.

Eesti suursaadik Jaapanis Toivo Tasa ütles Kuku raadiole, et viimastel andmetel on Jaapanis maavärina ja hiidlaine tagajärjel hukkunute arv kerkinud 300ni ja ilmselt kasvab see veelgi.

Suursaadik rääkis, et lained on minema pühkinud terveid külasid, kuid Eesti kodanikud pole praegustel andmetel viga saanud.

Tasa sõnul on Jaapanis elanikud koolitatud, kuidas maavärina ja tsunaami korral käituda, kuid seekordne maavärin oli erakordselt tugev ja kestis pikalt, nii et hiidlainete eest ei jõudnud paljud põgeneda.

Pealinnas Tokios suuri purustusi suursaadiku sõnul ei ole, sest sealsed hooned on ehitatud korralikult. Ka Eesti saatkonnahoone pidas maavärinale vastu ja keegi saatkonna töötajatest viga ei saanud.

Jaapanit raputas täna 8,9-magnituudine maavärin, millele järgnesid ligi kümnemeetrine hiidlaine ja üle 20 järeltõuke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles