President Kaljulaid läheb riigivisiidile Soome

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid tegi mullu oktoobris ühepäevase tutvumisvisiidi Soome, kus ta kohtus teiste seas president Sauli Niinistöga.
President Kersti Kaljulaid tegi mullu oktoobris ühepäevase tutvumisvisiidi Soome, kus ta kohtus teiste seas president Sauli Niinistöga. Foto: Lehtikuva / Scanpix

President Kersti Kaljulaid teeb järgmisel nädalal riigivisiidi Soome.

President Kaljulaid on riigivisiidile Soomes koos oma abikaasa Georgi-Rene Maksimovskiga ajavahemikus 7.–8. märtsini, teatas Soome presidendi kantselei esmaspäeval.

Soome president Sauli Niinistö ja proua Jenni Haukio korraldavad Eesti presidendipaarile vastuvõtutseremoonia presidendipalees teisipäeva, 7. märtsi hommikul.

Kaljulaid ja Niinistö arutavad oma kohtumisel kahe riigi koostööd majanduse, info- ja kommunikatsiooni ning hariduse valdkonnas. Lisaks puudutatakse ka julgeolekuolukorda Euroopas laiemalt ning Läänemere regioonis, Euroopa Liidu aktuaalseid küsimusi ning suhteid Venemaa ja Ameerika Ühendriikidega.

Samal päeval kohtub Kaljulaid ka Soome parlamendi esimehe Maria Lohela ja peaministri Juha Sipiläga.

President Kaljulaid osaleb ka Team Finlandi majas peetaval seminaril Soome-Eesti ärikoostöö teemadel.

Kaljulaidile tutvustatakse riigivisiidi käigus ka Soome haridussüsteemi, teatas Soome presidendi kantselei. Kolmapäeval, 8. märtsil külastab Eesti presidendipaar Latokartano põhikooli Helsingis. Edasi sõidab Eesti riigipea Tamperesse, kus ta külastab Tampere Tehnoloogiaülikooli ja Vapriikki muuseumikeskust.

Kaljulaidi saadavad visiidil haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo. Samuti on presidendiga kaasas 50-liikmeline äridelegatsioon.

President Kaljulaid tegi oma esimese külaskäigu Soome 2016. aasta oktoobris, see oli tema esimene välisreis riigipeana. President Niinistö viimane külaskäik Eestisse oli eelmise aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles