Migratsiooninõustajad aitavad välismaalastel Eestisse elama tulla (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänasest töötavad politsei- ja piirivalveametis neli migratsiooninõustajat, kes aitavad välismaalasi Eestisse elama asumisel.

«Iga inimese küsimusega tegeleb üks konkreetne ametnik, kes teab inimese lugu algusest lõpuni. Samuti on nõustajatel vajadusel olemas ligipääs nõustatava andmetele ning tema taotlusega seotud menetlusinfole, mis võimaldab pakkuda palju personaalsemat lähenemist,» selgitas politsei- ja piirivalveameti identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Liis Valk.

Personaalsed nõustajad annavad õigusalast nõu Eestisse elama asumise seaduslike aluste ja vajalike dokumentide kohta nii siia õppima või tööle asujatele kui ka tööandjatele ja õppeasutustele, kes töötajaid või tudengeid vastu võtavad. Nõustamisteenus spetsialiseerub peamiselt elamis- ja viibimisõiguslikele, aga ka dokumentide ja kodakondsusküsimustele. Nende teemade kohta esitatakse ametile ühes kuus ca 1300 suulist ja kirjalikku päringut ning suure tõenäosusega päringute maht tulevikus kasvab.

Nõustajad võtavad vastu Tallinnas Tammsaare ja P. Pinna teeninduses, Tartu ja Jõhvi politseijaoskonnas ning osaliselt ka Pärnu teeninduses. Nõustaja poole saab pöörduda telefoni teel 612 3500, e-posti kaudu migrationadvice@politsei.ee, Skype´i vahendusel või tulla vastuvõtule. Nõustajad räägivad eesti, vene ja inglise keelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles