Korb: eelarves pole sundüürnikele kahjude hüvitamiseks raha ette nähtud

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb.
Mihhail Korb. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigihaldusminister Mihhail Korb Keskerakonnast ütles erakonnakaaslase Heimar Lengi idee kohta hüvitada omandireformi käigus kannatanud sundüürnike kannatused, et riigieelarves ei ole selleks raha ette nähtud ning erakonnas ei ole Lengi ideed arutatud.

Rahandusministeeriumis on riigihaldusminister Mihhail Korbi eestvedamisel moodustatud komisjon, mis hakkab omandireformi tõttu tekkinud probleeme uurima. Kahjude hüvitamise osas ei ole mingeid kokkuleppeid tehtud, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

«Selgelt täna selliseid summasid või sellist raha ei ole eelarves ette nähtud,» ütles Korb ERRi raadiouudistele.

«Sundüürnike olukord oli mingil määral ka erinevalt lahendatud - keegi sai korteri linna käest, kui räägime Tallinna linnast, keegi sai kolimistoetuse. Selle suuruse üle võib vaielda, aga küsimus ongi, et analüüsida võimalusi ja tekitatud kahju ning välja selgitada vajadus ja teha vastava komisjoni ettepanekud valitsusele ja siis valitsus langetab need otsused,» selgitas ta loodava komisjoni tööd.

Keskerakond Lengi ideid tema kinnitusel arutanud pole. «Mina kuulen seda teie käest esimest korda,» lausus minister ja märkis, et ilmselt on see Lengi nägemus olukorrast.

Sundüürnike kannatuste hüvitamine on olnud aastaid Keskerakonna üks põhilisi programmilisi seisukohti ja valimislubadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles