Täpisai

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täpisai
Täpisai Foto: Jaan Heinmaa

1 pätsike

7,5 dl jahu

1 tl soodat

1 sl pruuni suhkrut

soovi korral 100 g tükeldatud võid

1,5 dl rosinaid

1 klopitud muna

3,5–4 dl petti

Eelkuumuta ahi 230 kraadini. Sega kausis jahu, sooda, suhkur, rosinad, võitükid. Klopi muna ja pett ühtlaseks ning vala korraga kuivale kraamile peale. Sega vaid nii palju, et jahud-vedelik oleksid peaaegu segunenud. Puista ahjuplaat jahuga üle ja kaabi kogu tainas pätsiks peale. Vajuta kakuke laiemaks ning tee noaga pinnale paar ristilõiget. Küpseta 15 minutit ja vähenda siis kuumust 200 kraadini. Küpseta veel 30 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles