1 pätsike
7,5 dl jahu
1 tl soodat
1 sl pruuni suhkrut
soovi korral 100 g tükeldatud võid
1,5 dl rosinaid
1 klopitud muna
3,5–4 dl petti
1 pätsike
7,5 dl jahu
1 tl soodat
1 sl pruuni suhkrut
soovi korral 100 g tükeldatud võid
1,5 dl rosinaid
1 klopitud muna
3,5–4 dl petti
Eelkuumuta ahi 230 kraadini. Sega kausis jahu, sooda, suhkur, rosinad, võitükid. Klopi muna ja pett ühtlaseks ning vala korraga kuivale kraamile peale. Sega vaid nii palju, et jahud-vedelik oleksid peaaegu segunenud. Puista ahjuplaat jahuga üle ja kaabi kogu tainas pätsiks peale. Vajuta kakuke laiemaks ning tee noaga pinnale paar ristilõiget. Küpseta 15 minutit ja vähenda siis kuumust 200 kraadini. Küpseta veel 30 minutit.