Pähklipirukas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pähklipirukas
Pähklipirukas Foto: Jaan Heinmaa

200–250 g maitsestamata toorjuustu (või isegi magustamata kondenspiima)

2 dl tuhksuhkrut

2 dl maapähklivõid

1 tl vanillsuhkrut

1,5 dl vahustatud vahukoort

peotäis soolaseid röstitud maapähkleid

500 g magusat muretainast

Suru muretainas pirukavormi nii, et ka servad on kaetud. Tõsta 15 minutiks külmikusse tahenema. Küpseta 180kraadises eelkuumutatud ahjus kuldseks ja krõbedaks. Jahuta.

Klopi toorjuust ühtlaseks ja kergelt õhuliseks, lisa suhkur, pähklivõi ning vanillsuhkur. Mikserda kõik ühtlaseks. Tõsta vahukoor lisaks ja sega ettevaatlikult läbi. Vala täidis pirukapõhjale, puista peale soolapähklid ning tõsta sügavkülmikusse jahenema.

Hüva nõu: kui pähklivõi sulle ei maitse, sega kondenspiim kuumalt läbi 100 g muscovado vm pruuni suhkruga ning jäta pähklivõi retseptist välja. Siis on tegu rohkem iirisekoogiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles