Kaamerad fikseerisid esimese kolme kuuga ligi 19 000 kiiruseületamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses. Analoogne asub ka Puhus.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses. Analoogne asub ka Puhus. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Eesti teede ääres olevad kiiruskaamerad fikseerisid selle aasta esimese kolme kuuga 18 921 kiiruseületamist, mis on 6578 rikkumise võrra vähem, kui eelmise aasta esimeses kvartalis.

Jaanuaris fikseerisid kaamerad 4967, veebruaris 5960  ja märtsis 7994 kiiruseületamist, ütles reedel BNSile politsei- ja piirivalveameti liiklusmenetlusteenistuse vanem Toomas Kaarepere. Märtsis Tallinnas Kristiine ristmikul tööd alustanud kaamerad fikseerisid ligi 600 rikkumist.

Möödunud aasta esimese kolme kuuga fikseerisid maanteede ääres olevad kaamerad aga 25 499 kiiruseületamist.

«Eelmise aasta jaanuaris ja märtsis lisandus teedele väga palju uusi kaameraid, valdavalt 50 km/h piirangu alasse ning seetõttu olid ka mullused esimeste kuude rikkumiste arvud suured,» rääkis Kaarepere.

«Nüüd, tänu kaameratele, on neis paigus olukord oluliselt paranenud - vähenenud on nii rikkumiste arv, kui ka keskmised kiirused. On tavapärane, et kaamerate lisandumisel rikkumiste arv suureneb ning varsti pilt paraneb.»

Rääkides rikkumistest üldiselt, ütles Kaarepere, et kiiruseületamisi on iga aasta aina rohkem registreeritud ning politseile teeb muret kiiruseületamiste arvu kasv linnades. «2013. aastal oli kiiruseületamisi linnas 15 100, mullu juba pea 22 000,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles