Vürtsikas veiselihavokk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vürtsikas veiselihavokk
Vürtsikas veiselihavokk Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

15 minutit + 1 tund liha maitsestumiseks
250 g veiseliharibasid
2 küüslauguküünt
1 sl sojakastet
1 tl Hiina maitseainet või jahvatatud tähtaniisi
1 viilutatud porru
1 õisikuteks lammutatud brokolipea
2 peotäit hakitud rohelist sibulat
4 sl maapähkliõli
Kaste
2 sl tumedat sojakastet
2 sl kuiva šerrit
2 sl tšillikastet
3 dl vett
3 tl maisitärklist
6 tl vett
 

Sega küüslauk, tähtaniis või Hiina maitseaine ja tume soja. Vala liharibadele ning sega läbi. Hoia tunnike külmikus. Kuumuta (vokk) pannil õli ja prae brokolit 2–3 minuti jagu, lisa roheline sibul. Tõsta taldrikule ootele. Puhasta pann ja kuumuta veel portsuke õli tulikuumaks. Prae liharibad koos marinaadiga 4–5 minutiga küpseks. Tõsta pannile uuesti brokoli-sibul. Maitsesta pannitäis soja, tšillikastme, šerri ja 2/3 veega. Sega maisitärklis ülejäänud veega pastaks ning kalla lisaks. Kuumuta, kuni kaste pakseneb ja selgineb. Serveeri munariisi või nuudlitega. Kaunista hakitud rohelise sibulaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles