Rebased hammustasid hülgekaamera kaabli läbi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Jaanuarikuust saadik Vilsandi lähedal väikesaarel laitmatult töötanud hülgekaamera ei ole enam mõned päevad pilti näidanud.

«Kaamera töötas väga mõnusasti, kuid paar päeva tagasi läks midagi rikki. Praegu pole võimalik asja uurima minna, sest jääd pole,» ütles hülgeuurija Ivar Jüssi Meie Maale ja täpsustas, et ülekandesüsteem ilmselt töötab ning tõrge on kaamera ja ülekandesüsteemi vahel.

Jüssi kahtlustab, et rebased hammustasid kaabli katki, sest kaamera pilt kustus paar päeva pärast seda, kui loomad saarele ilmusid ning vahetult enne pildi kustumist oli pildis näha kaht rebast.

«Kuna rebased on sellised närilised, kes kõigele, mis natukenegi huvitav, hambad sisse löövad, siis ma kahtlustan, et nad hammustasid hülgekaamera kaabli läbi,» pakkus Jüssi.

«Jääga nad tulid, aga jää lagunes nädalapäevad tagasi ära ning kui jääd enam ei tule, siis jäävad rebased saarele ja surevad nälga ära,» oli Jüssi realistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles