Tsahkna hinnangul on Semjonovile Tallinna teenetemärgi andmine piinlik (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Valitsuskoalitsiooni kuuluva Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe Margus Tsahkna hinnangul on MTÜ Inimõiguste Teabekeskuse juhile Aleksei Semjonovile Tallinna teenetemärgi andmine piinlik.

«Ma arvan, et see on tegelikult piinlik ja see on meie põhimõtetele näkku sülitamine sõna otseses mõttes,» ütles Tsahkna ETV saates «Ringvaade». «Sellepärast tulebki inimestel tulla oktoobrikuus välja ja valida Tallinna linnale uued juhid, et sellist asja ei saaks juhtuda, et ka Eesti Vabariigi kaitseminister ei peaks otse-eetris selliseid otsuseid kuidagimoodi kommenteerima,» lisas Tsahkna.

«Mina ütlen mitte isegi kui erakonna esimehena või poliitikuna, ma ütlen tavalise eestlasena, et see ei ole okei, see ei ole see asi, mida peaks tolereerima.»

Tallinna linnavalitsus esitas kolmapäeval volikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt pälvib linnale osutatud eriliste teenete eest tänavu teenetemärgi 28 inimest, teiste hulgas ka MTÜ Inimõiguste Teabekeskuse juht Aleksei Semjonov, kes saaks märgi pikaajalise aktiivse töö eest Eesti sotsioloogi ja õiguskaitsjana.

Sama tegevust on aga kapo oma aastaraamatutes nimetanud osaks Venemaa mõjutuspoliitikast Eestis, mille käigus levitatakse valeväiteid, nagu rikutaks Eestis inimõigusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles