Ekspert: pantvange ei ohusta peale ebamugavuse miski

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni politseinikud pantvangi võetud Eesti kodanike jalgratastega.
Liibanoni politseinikud pantvangi võetud Eesti kodanike jalgratastega. Foto: SCANPIX

Moskva sõltumatu Lähis-Ida ekspert Said Gafurov usub, et Liibanonis pantvangi võetud seitset eestlast ei ohusta peale ebamugavuse peaaegu miski.

Gafurovi kinnitusel poleks pantvangide tapmine tänapäeva Liibanonis võimalik ning samal põhjusel ei usu ta, et vangistajate nõudmised võiksid olla poliitilised, vahendab ERR uudised.

Gafurov rääkis, et Liibanon on pärast järjekordset sõda taastumas ning riiki juhivad pankurid ja turismitööstus, kes tahavad rahu, mistõttu pantvangide tapmine pole mõeldav: «Inimene, kes kirjutab alla, et tema seda tegi, kirjutab ühtlasi alla oma surmaotsusele,» ütles Gafurov.

Tema usub, et tegemist on kas arusaamatusega või millegagi, mis on seotud kas kuritegevuse või hoopis selle vastu võitlemisega.

Välisminister Urmas Paet ütles kell üheksa «Aktuaalsele kaamerale», et siiani ei ole teada, kes röövi läbi viisid ja kus röövitud asuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles