Tüli vallavanema ja oponentide vahel lõppes veriselt (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal toimus Lohusuu vallavanemal Tarmo Tomsonil tema ammuse oponendi Toivo Kivi ning selle vennaga konflikt, mis lõppes viimasele haiglaraviga - politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust, kirjutab Põhjarannik.

Juhtum leidis aset 2. mai õhtul, kui Lohusuu volikogu liige Toivo Kivi läks koos oma venna Raimoga Ülejõe tänavale kontrollima infot, et vallavanem Tarmo Tomson on sõidukiga blokeerinud sõidutee. Vennad Kivid nägidki, et Tomson on tee kasutamist autoga niimoodi füüsiliselt piiranud, et sealt pääseb läbi vaid sõiduautoga, kirjutab Põhjarannik.

Mõlemad pooled tunnistavad tagantjärele, et toimus sõnaline konflikt, ning kirjeldavad olukorda, kus Tomson istus autoroolis ning Raimo Kivi suhtles temaga läbi avatud autoakna. Ühel hetkel võttis Tomsoni auto paigalt ja sõitis kiirendusega minema, Raimo Kivi auto küljes lohisemas. Mõnekümne meetri pärast jäi vallavanema auto seisma ja Toivo Kivi mäletamist mööda karjus Tomson, et teda taheti tappa.

65-aastane Raimo Kivi sai raskeid vigastusi nii jäsemetele, kehale kui peale. Kiirabi viis ta EMOsse, kus talle tehti viis õmblust. «Tulid ka päästeamet ja politsei − kogu tee oli verepritsmeid täis,» kirjeldas Toivo Kivi Põhjarannikule juhtunut. Kolmapäeva hommikul, kui Raimo Kivi oli juba EMOst koju saanud, hakkas mehel halb ja ta viidi Tallinna haiglasse, kus selgus, et Kivil on südamega probleem. Südamestimulaatorit kasutava mehega nägid arstid vaeva, et tema süda rütmi saada.

Konfliktipooled näevad juhtunut eri moodi. Kui Kivid süüdistavad Tomsonit tahtlikus käitumises, mille tagajärjeks oli inimese vigastamine, siis vallavanem kinnitab, et ei teinud muud, kui kaitses ennast. «Mina vältisin kallaletungi,» kinnitas Tomson eile Põhjarannikule. Tema sõnul püüdis Raimo Kivi teda läbi autoakna rünnata.

Prokuratuuri teatel on juhtumi uurimiseks alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis näeb ette vastutust teise inimese tervise kahjustamise eest. Süüdimõistmisel võib selle eest oodata rahaline karistus või kuni aastapikkune vangistus. Siiani kellelegi kuriteokahtlust esitatud pole.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles