Kuhu kadus Eesti kuulsaim poistebänd? (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Üksteist tegelikult tundmata lõid neli äksis võimujanulist Äraostmatute ansambli ja viisid oma toonase musketärliku suhtumisega – «Üks kõigi, kõik ühe eest!» – Res Publica riigikokku, kuid nüüdseks on poistebänd lagunenud.

Äraostmatute ühe peamehe, endise sise- ja justiitsministri, praeguse IRLi riigikogu liikme Ken-Marti Vaheri tõenäoline asumine Euroopa Kontrollikoja liikme Juhan Partsi kabinetiülema tööpostile lööb poistebändi lõplikult lahku.

«Poistebänd» on mugav ajakirjanduslik kujund, kuid Res Publica mõttetuumik oli toona palju laiem kui need neli keskset liiget: Ken-Marti Vaher, Urmas Reinsalu, Taavi Veskimägi ja Indrek Raudne. Tuntud inimesi oli terve hulk, kuid see nelik vajas kuulsuse saavutamiseks eristumist. Nad polnud esialgu äratuntavad. Lisaks erakonna kampaaniale tegid nad seepärast ka oma isikliku kampaania. Nad tegelesid 2003. aastal tänapäevase riskikapitalismiga, lõid start-up’i.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles