EKREst välja arvatud Maria Kaljuste plaanib luua uue erakonna (10)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Kaljuste
Maria Kaljuste Foto: ERR kuvatõmmis

Mittetulundusühing Tark ja Terve Eesti (TTE), mille asutamisleping sõlmiti Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Saaremaa piirkonna endise juhi Maria Kaljuste eestvedamisel nädal tagasi, kavandab uut erakonda, kirjutab Meie Maa.

«Lähiajal kutsume kokku koosoleku, kus otsustame, kas osaleme ka KOVi valimistel sügisel,» ütles liikumise eestvedaja, EKRE endine Saaremaa piirkonna juht Maria Kaljuste. «Kui rahvas otsustab meid toetada, moodustame erakonna, millega kindlasti läheme järgmistele riigikogu valimistele. Seni räägime kaasa ja meie liikumine peab mõjutama poliitilisi otsuseid.»

Lisaks Kaljustele kirjutasid lepingule alla akadeemik Rein Einasto, Ogarate talude võrgustiku eestvedaja ja talunik Imre Heinsaar, Saaremaa EKRE juhatuse liige, piirivalve- ja sisekaitsespetsialist Liis Laur, majandusteadlane Vladimir Maslov, ettevõtja Klaarika Park, arhitektuuriloolane Karin Paulus, muusik ja vabaerakondlane Emil Rutiku, Malle Seppam ning ettevõtja ja endine Rooma Klubi esimees Mati Väärtnõu.

Märtsi lõpus arvas EKRE juhatus Maria Kaljuste maine kahjustamise ja heade tavade rikkumise pärast erakonnast välja.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles