Oma lapse kallal vägivallatsenud vanemate süüdimõistmine jõustus (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistuse järgi põhjustas Kristjan oma tol hetkel viiekuusele lapsele tervisekahjustusi, mille tagajärjel on laps invaliidistunud.
Süüdistuse järgi põhjustas Kristjan oma tol hetkel viiekuusele lapsele tervisekahjustusi, mille tagajärjel on laps invaliidistunud. Foto: SCANPIX

Oma lapse kallal vägivallatsemise eest kahes esimeses kohtuastmes karmi karistuse saanud mehe ja naise süüdimõistmine jõustus, kuna riigikohus ei võtnud esmaspäeval nende kaitsjate kassatsioonkaebuseid menetlusse.

Süüdistuse järgi põhjustas 36-aastane Kristjan üle-eelmisel suvel oma tol hetkel viiekuusele lapsele tervisekahjustusi, mille tagajärjel on laps invaliidistunud. 33-aastast Maritit süüdistati aga sama lapse järjepidevas hooletusse jätmises. Lisaks süüdistati nii Kristjanit kui ka Maritit oma teise ühise lapse korduvas kehalises väärkohtlemises.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Kristjanile süüdistuse raske tervisekahjustuse tekitamises ja Maritile kannatanu ohtu asetamises. Lisaks süüdistati mõlemaid ka kehalises väärkohtlemises.

Kannatanute terviseandmete kaitseks süüasja kinniste uste taga arutanud Harju maakohus jõudis mullu septembris otsuseni, mis paistab silma oma karmusega. Nii jäi Kristjan süüdi ohvri sandistanud raskete vigastuste tekitamises, kannatanu tervise kahjustamises ja lähisuhtes toime pandud kehalises väärkohtlemises ning pidi selle eest vastu võtma üheksa-aastase vangistuse. Osades kehalise väärkohtlemise episoodides mõisteti mees õigeks.

Leebema karistusega pääses Marit, kes jäi süüdi kannatanu eluohtlikku või tema tervist raskelt kahjustada võivasse olukorda asetamise ja jätmise eest, samuti lähisuhtes toime pandud korduvas kehalises väärkohtlemises. Selle eest tuleb tal kanda kaheaastane tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga.

Tallinna ringkonnakohus leidis tänavu veebruari keskel, et Mariti osas tuleb süüdimõistmine täies ulatuses jõusse jätta, Kristjani süükoormat aga teise astme kohus veidi kergendas. Nimelt leidis ringkonnakohus, et kõikide lapsel tuvastatud ränkade vigastuste tekitamine Kristjani poolt pole tõendatud, küll aga on üheselt selge, et mees siiski tekitas lapsele eluohtlikke vigastusi. Ühtlasi vähendas ringkonnakohus Kristjanile maakohtus mõistetud karistust ühe aasta võrra kaheksale aastale.

Kuna riigikohus ei võtnud esmaspäeval Kristjani ja Mariti kaitsjate kassatsioonkaebuseid menetlusse, jõustus nende süüdimõistmine lõplikult.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles