Eesti eesistumise õhtusöökide peakokk Peeter Pihel: Peipsi sibul on meie trühvel (3)

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelroog saab viimast maitselihvi: peakokk Peeter Pihel lisab vahetult enne lauda viimist suitsulestale viimase lisandi, vadaku ja tilliõli kastme.
Eelroog saab viimast maitselihvi: peakokk Peeter Pihel lisab vahetult enne lauda viimist suitsulestale viimase lisandi, vadaku ja tilliõli kastme. Foto: Eero Vabamägi

Milline maitsemälestus jääb Eesti köögist kõrgetele eurokülalistele, kes meie ELi eesistumise ajal siia kas või viivuks satuvad? Peeter Pihel teab vastust. Arter kiikas kööki, kust tema käe alt tuli lõunasöök karulauguse suitsulesta, kevadkogritsatega täidetud vuti ja rabarberikompoti-hapuoblikakreemiga.

«Peipsi sibul ongi meie trühvel,» võtab Pihel elegantselt kokku kõik ehedat eestimaist maitset ja toorainet väärtustavad kokanduslikud värvid ning pooltoonid, millega Eesti oma kööki eesistumise ajal tuhandetele külalistele tutvustab. «Oleme uhked selle üle, mis meil on. Jutustame toidu kaudu Eesti lugu meile omasel lihtsal moel,» lisab ta. Tõenäoliselt ei jõua hommikul saabuv ja õhtul lahkuv kiirkülaline ei Eesti ega siinsete inimeste olemust suurt tabada, küll aga saab tunda Eesti toidu maitset ja ehk jääb see erilisusega meelde.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles