Koort: Eestis ei ole Londoni terrorirünnaku järel ohutase tõusnud (11)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort.
Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort. Foto: Liis Treimann / Postimees

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsleri Erkki Koorti sõnul ei ole Eestis ohutase pärast Londoni terrorirünnakut tõusnud ja Eesti inimestel pole põhjust muretsemiseks.

«Loomulikult tasub olla igal pool tähelepanelik, kuid mingiks paanikaks küll praegu põhjust ei ole. Need ei ole üle-euroopalised koordineeritud rünnakuid, vaid ühes liikmesriigis toimunud terroriaktid,» ütles Koort Postimehele.

Koorti sõnul võivad järjestikused terrorirünnakud toimuda Suurbritannias just seetõttu, et terroristid saavad ise ideid teistest rünnakutest.

«See on lihtsalt Suurbritannias muutumas hetkeliseks probleemiks. Nad võivad olla jäljendajad, kes panid toime rünnaku, nagu viimasel ajal on mitmel pool Suurbritannias enne toimunud,» ütles Erkki Koort.

Asekantsleri sõnul on ennatlik Eesti meedias kõlanud järeldus, nagu oleks  Briti eriteenistused läbi kukkunud, kuna riigis on toimunud viimasel ajal mitu terrorirünnakut.

«Eriteenistuslike meetmetega ei saa ühiskonnas viltu lastud suundumusi välja ravida. Need on eelnevalt juba toimunud sellised möödalaskmised, mille tulemusel taolised asjad toimuvad,» ütles Koort.

Suurbritannia pealinnas Londonis sõitis auto laupäeva õhtul inimeste sekka. Lisaks toimus Borough' turu juures pussitamine. Kahes terrorirünnakus suri seitse ja sai haavata ligi 50 inimest. Lisaks sai surma kolm terroristi, kelle tapsid politseinikud.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles