Ärandaja süütas Kuressaares juhtmeid ühendades auto kogemata põlema (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Purjus noormees üritas Pühapäeva varahommikul Kuressaare kesklinnas autot ärandada, kuid juhtmete vale ühendamise tõttu süttis sõiduk põlema.

«Kuulsin, kuidas auto täiel pöördel akna all töötas, mul oli aken lahti,» rääkis Tibu-nimelise VAZ 21063 omanik Kauri Päästel Saarte Häälele.

Autoomanik sai varga sõiduki roolist kätte. «Ma sain küll veidike põletada, aga pole hullu. Proovisin lihtsalt päästa, mis päästa annab,» sõnas auto omanik.

Politsei sai 11. juuni varahommikul kell 6.01 teate, et purjus noormees askeldab auto kallal ja üritab sõitma minna. Kui politsei kibekiiresti kohale jõudis, oli auto esiots leekides.

Alkoholijoobe tunnustega 19-aastane mees üritas võõrast sõiduautot VAZ 21063 juhtmeid ühendades käivitada, kuid ühendas süüteluku juhtmed valesti ja tekitas tulekahju, mille kustutasid kohale saabunud päästjad. Roolist tabatud süüdlane ütles, et pidas võõrast autot oma sõbra sõidukiks ja tahtis sinna magama minna.

«Oleme nüüdseks omavahel rääkinud ka. Ta pakkus, et korvab kahjud kas siis uue auto näol või läheb vana taastamisse. Mees on ise väga viks ja viisakas,» märkis Päästel.

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi ütles, et juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles