Riik kuulutas kustutusvoolikud igandiks (5)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimane kõrghoone tulekahju toimus 27. mail Tallinnas Mustamäel, kui Vilde tee 112 kortermaja seitsmenda korruse põlengu järel viidi haiglasse seitse inimest.
Viimane kõrghoone tulekahju toimus 27. mail Tallinnas Mustamäel, kui Vilde tee 112 kortermaja seitsmenda korruse põlengu järel viidi haiglasse seitse inimest. Foto: Ernest Bondarenko

Siseministeerium kaotas hiljuti Eestis kohustuse paigaldada enamikku uutesse suurhoonetesse tuletõrje voolikusüsteemid. Otsus teeb muret tuleohutusettevõtjatele, kelle väitel toimub uuendusmeelsuse sildi all ohtlik eksperiment inimeludega.

Hiljutise traagilise Londoni kortermajapõlengu taustal mõjub ehk üllatavalt fakt, ent tänavu aprillis kadus Eesti ehitiste tuleohutusmäärusest hulk punkte.

Seni oli kohustuslik rajada tuletõrje voolikusüsteem kõigisse uutesse üheksa- või enamakorruselistesse hoonetesse. Samuti nelja või enama korrusega eluhoonetesse, hooldus- ja isoleerimisasutustesse ning majadesse, kuhu kogunevad suured rahvahulgad.

Teisisõnu on enamikus Eesti iseseisvuse taastamise järel valminud haiglates, kaubanduskeskustes ja tornmajades kapid, kust saab tulekahju korral lahti kerida vooliku ning asuda ise leeke ohjeldama.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles