Esimesed neli valda pöördusid sundliitmise vastu riigikohtusse (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Ida-Virumaa Illuka ning Tartumaa Pala, Kambja ja Ülenurme vald pöördusid eile sundliitmise vastu riigikohtusse, millel on valdade põhiseaduslikkuse järelevalve taotluste lahendamiseks aega kuni neli kuud, kirjutas ERRi portaal.

Suve hakul tegi valitsus sundliitmise otsused, mille järgi peaks ligi 2500 elanikuga Kambja ja üle 7600 elanikuga Ülenurme vald saama üheks suureks Kambja vallaks. Vallad pole plaaniga nõus, sest Ülenurme vald täidab haldusreformi seaduses nõutud 5000 elaniku kriteeriumi ning Kambja vald tahab jätkata iseseisvana ja viitab valitsuse tehtud Loksa linna erandile, sest viimases elab umbes sama palju elanikke kui praeguses Kambja vallas.

Viiesajal ruutkilomeetril paiknev ja veidi rohkem kui 1000 elanikuga Illuka vald sundliidetakse valitsuse otsuse kohaselt loodava Alutaguse vallaga, mis ühendab Alajõe, Iisaku, Mäetaguse ja Tudulinna valda. Ka Illuka vald viitab valitsuse otsusele, millega tehti erand 2738 elanikuga Loksale, mida ei sundliideta Kuusalu vallaga.

Pala valla ja Kallaste linna on valitsus otsustanud ühendada Alatskivi, Peipsiääre ja Vara vallaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles