Opositsiooni esindajad on trahvide sissetulekuga sidumise vastu (6)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mertin Helme ja Hanno Pevkur
Mertin Helme ja Hanno Pevkur Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu opositsioonierakondade esindajad ei toeta valitsusliidu algatusel justiitsministeeriumis valminud eelnõu, millega raskemate väärtegude puhul sõltuks trahvisumma inimese ametlikust sissetulekust.

«Kui ma vaatan seda eelnõud, siis mul on tunne, et justiitsminister on astunud sotside reha peale ja hakkab riigilt ette andma käitumisreegleid, siinkohal politseile,» ütles Reformierakonna esimees Hanno Pevkur ERRile.

Riigikogu Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni esimees Martin Helme ütles, et üldises plaanis tema erakond antud plaani ei toeta.

«Kui piirkiirust ületab üle 40 km/h tunnis vaesem inimene vana autoga, või jõukas inimene uue autoga, siis on nad korda saatnud sama rikkumise,» lausus Helme.

Andres Ammas Vabaerakonnast arvas, et karistuse suurus peab printsiibina sõltuma süü suurusest, mitte süüdlase sissetulekust, ja küsis, kuidas nõutakse trahvi nn OÜ-tajatelt.

Loe pikemalt, kui suured trahvid olema hakkavad: Vaata arvutusi: osa trahve hakkab sõltuma sissetulekust.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles